Wim De Meester is een singer-songwriter uit Deinze, geboren op 3 september 1985. Op zijn vijftiende leerde hij gitaar spelen en schreef hij zijn eerste songs. Een paar jaar later maakte hij  zijn eerste opnames. 

 

In 2009 richtte hij met drummer Maxim Molein 'Wim en de syndromen' op (later 'De syndromen'). Na diverse wissels binnen de groep besloten ze begin 2012 in alle vriendschap uit elkaar te gaan. Sindsdien gaat hij alleen op pad, gewapend met stem en gitaar.

 

Zijn live repertoire bestaat vooral uit eigen werk, hier en daar doorspekt met een cover. Zijn liedjes zijn ofwel grappig of triestig, soms woest, maar vooral eerlijk en oprecht. Hoe dan ook, een optreden van Wim is steeds een verrassing, telkens anders.

 

In 2015 kwam na lang wachten zijn eerste officiële album "Gaan we door?" uit door het platenlabel 'Marista Records'. De songs op dat album gingen over het volwassen worden en de tegenslagen die op je pad kruisen maar met de zin om steeds door te gaan. Veel radiozenders pikten dan ook nummers op als 'top van de wereld' en 'gaan we door?'.


Hoewel Wim geen echte straatmuzikant is won hij in 2016 'De beste straatmuzikant van Vlaanderen'.

 

Op 28 Januari 2017 kwam het nieuwe album 'Haar wereld' uit als ode aan de vrouw.